dissabte, 24 de març del 2012

Dosi d'enguany d'Amélie Nothomb


Dijous, Amélie Nothomb va ser a l'Institut Français de Barcelona per presentar el seu últim llibre, Una forma de vida. No esperava trobar-m'hi la gentada que hi havia; més que la presentació d'un llibre allò semblava l'entrada d'un concert. De manera que no em va ser possible entrar-hi, però avui, al Babelia, s'hi recull un article sobre l'escriptora.

«La comunicación humana es infinitamente difícil. Mi soledad era más grande antes, pero me queda mucho para resolverla. Proust decía que la maravilla de la lectura es que permite encontrar al otro sentado en un lugar solitario. Esa soledad es maravillosa, pero no todas lo son tanto.»

8 comentaris:

  1. En vista de la meva incompatibilitat amb l'autora, em temo que aquesta nova obra no la llegiré, però tu estàs d'enhorabona, que sé que t'encanta. Ah, i això no treu que tingui raó amb la frase, la solitud del lector és bona, però no totes ho són.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Xexu. La veritat és que l'Amélie ens té, als seus lectors, mot ben acostumats, publicant cada any un llibre :).

      Elimina
  2. Ja has llegit el seu darrer llibre? Què tal és? Fa molt que no lleguesc res d'aquesta autora. Una pena lo de la presentació. Segur que en un futur proper n'hi haurà més :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caterina, encara no l'he llegit. Esperaré a agafar-lo de la biblioteca. Però si fa temps que no en llegeixes res d'ella, el que va publicar l'any passat, El viatge d'hivern, em va fer riure un munt, està molt bé. A veure si a la propera presentació hi ha més sort, mentrestant, però, sempre em quedaran els seus llibres :).
      Abraçades!

      Elimina
  3. Passava per aquí i veig que el blog fa temps que no s'actualitza... Esper que tot bé ;)

    ResponElimina
  4. Pel Youtube vaig trobar una entrevista on el presentador era el seu traductor, Sergi Pàmies.
    Ací tens l'enllaç:
    http://youtu.be/1QyV2KeA-ZE

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per l'enllaç i per deixar els teus comentaris, Josep.

      Elimina
  5. «Sé que llegeixes aquest poema / en una cambra on han passat més coses de les que pots resistir / amb els llençols entortolligats damunt el llit / i la maleta oberta que parla de fugida.» Adrienne Rich: Atlas d’un món difícil.

    ResponElimina